«Palma de 5 elements» Wu Xing Zhang, és un mètode de Qi Gong, que es va desenvolupar en els llegendaris monestirs de la muntanya Wutai (cinc cimeres), a la província de Xanshi, en el nord-oest de la Xina.

La sèrie de Qi Gong, pren com a base, el coneixement de la teoria dels 5 elements de la medicina tradicional xinesa, i el concepte de polaritat Yin-Yang, per a desenvolupar uns moviments que actuen sobre l’energia i la funció dels cinc òrgans principals: fetge, cor, melsa, pulmó i ronyó. Són cinc exercicis (més una obertura i un tancament), que es repeteixen bilateralment i s’enllacen els uns amb els altres seguint la direcció dels punts cardinals.

 

Com totes les sèries terapèutiques, per a poder ser considerades Qi Gong, reuneix els tres ajustos del cos, o el que és els mateix, treballa els tres tresors de la salut (Jing, Qi i Shen) de manera harmònica, fluida i equilibrada: aprendre bé la tècnica del moviment amb el cos, saber com i quan cal respirar, tot amb la correcta actitud mental mentre es realitzen els moviments.

Wu Xin Zhang és un dels exercicis de salut promoguts per l’associació mèdica xinesa. L’aplicació terapèutica d’aquesta sèrie va ser impulsada en els anys 50 arran de recerques clíniques que van demostrar la seva eficàcia per a enfortir i millorar la salut.