Tota la natura pren una vida després de l’hivern. Les llavors que estaven amagades sota terra desperten i inicien un nou cicle. Els camps esclaten de colors, els arbres s’omplen dels verds intensos dels primers brots, els dies són més llargs i el sol escalfa i il·lumina aquesta renaixença.

Lo nou comença a brollar havent deixat morir lo vell, l’inservible, donant pas a la renovació, a l’arribada de noves possibilitats i en totes les criatures comença una nova vida interna.

L’energia de la Primavera irromp com un tro per despertar-nos de la hibernació i amb  la seva força mobilitzant, deslliga l’energia acumulada que s’ha quedat estancada, promovent que tot torni a despertar i dissolent un estat insostenible i prolongat de complaença.

 

 

S’instal·len l’alleujament i l’alegria. L’entusiasme es manifesta espontàniament com la frescor que queda després d’una tempesta.

Nosaltres també rebrotem ressorgint estrepitosos amb aquesta energia que convida a encarar la naturalesa impredictible de la vida.

La Primavera també és la calor del sol. Els dies es tornen més llargs i gràcies a aquesta calor i a la seva llum tota la natura rep el combustible per començar una nova vida. El sol també representa la llum que ens mostra els nostres estats interns, la claredat mental per a que puguem veure quins focs alimentem.

Ara, durant la nostra pràctica de Ioga generem una energia poderosa no només per escalfar el nostre cos, sinó per generar poder, força i voluntat, característiques de Manipura Txakre (plexe solar).