Pilates

“Som tan joves com flexible és la nostra columna vertebral”

Joseph Pilates

És possible que t’hagin recomanat la pràctica de Pilates, per alleugerir algun dolor físic provocat per males postures, mals hàbits posturals, gests repetitius, o per fugir del malestar general, de l’esgotament mental degut l’estrès diari. I és cert, Pilates és un mètode de treball tant físic com mental, basat en diverses disciplines ( dansa, ioga, gimnàstica), que posa el focus en enfortir el nostre centre o «core», des de la respiració conscient. Amb una correcta alineació de les nostres estructures, treballant de manera equilibrada el control del moviment, la força i la flexibilitat.
Cada classe és diferent, depenent de l’objectiu que es vulgui treballar, però sempre des del control del core, del cinturó pelvià i de la cintura escapular.
A l’horari trobaràs sessions de Pilates on treballem el mètode clàssic a terra, amb el mateix cos; i unes altres específiques on treballem el mètode Pilates amb implements com el fit ball, el màgic cercle, i el foam roller. Acabem totes les classes de Pilates amb una breu sessió d’abdominals hipopressives, per a coronar la pràctica. I a gaudir dels seus efectes fins a la següent sessió. No necessites recepta mèdica tan sols ganes de provar-ho.

Vols venir?

El métode Pilates

Al mètode Pilates, l’anomenen com la ciència del moviment intel·ligent, que ens ajuda a moure’ns més i millor amb menys esforç. Una bona postura corporal, amb la cintura pèlvica i la cintura escapular estabilitzades, un centre fort (Powerhouse o Core) són les bases per a aquest moviment eficient i intel.ligent, juntament amb la concentració mental, la precisió i fluïdesa del moviment i el control de la respiració. A d’Energia, apliquem el mètode Pilates treballant a terra sobre el matalasset ( Mat) i utilitzant diferents implements com els fitball o pilotes sueques, els cilindres de foam i els magic cercles.

La pràctica amb el Mat és una forma senzilla, i desafiadora al mateix temps, ja que comptem amb el nostre propi pes i la força de la gravetat.

  • Amb els magic cercles treballarem la resistència i la força.
  • Amb el fitball i el foam, l’estabilitat i el control del centre corporal.

Per què escollir Pilates

Al millorar la nostra postura, incidim positivament en la salut del nostre cos: des dels dolors d’esquena, fins aquells causats per la descompensació en el moviment, sedentarisme…

Tenir una esquena forta, amb una bona mobilitat, pot ajudar a millorar la nostra qualitat de vida.

El mètode Pilates es centra en:

  • Conservar la mobilitat de l’esquena
  • O recuperar-la si l’hem perdut
  • A través dels diferents exercicis , generant estabilitat al voltant de la columna vertebral, enfortint la musculatura profunda i superficial de l’abdomen, de la zona lumbar i d’altres grups com son els erectors espinals, glutis o els multífids.
Escola d'Energia

Pilates + Abdominals Hipopressives

A D’Energia, complimentem les sessions de Pilates, tant de Terra com Implements, amb una pràctica d’abdominals Hipopressives, per tancar la classe.

Com treballem els Hipopressius a D’Energies?

La Gimnàstica Abdominal Hipopressiva és una tècnica desenvolupada a finals dels anys vuitanta, pel Dr. Marcel Caufriez, per a la recuperació postpart, buscant una gimnàstica abdominal sense efectes secundaris sobre el sòl pelvià.
Els exercicis abdominals hipopressius ajuden a tonificar la musculatura de la faixa abdominal sense pressionar les estructures i òrgans interns, per la qual cosa esdevenen un canvi en els mètodes d’entrenament tradicionals de la musculatura lumbopèlvica.
La Gimnàstica Abdominal Hipopressiva es practica a través de diferents exercicis posturals i respiratoris que busquen la disminució de la pressió en la cavitat intró abdominal (en el transvers, sòl pelvià i diafragma) augmentant el to muscular d’aquestes estructures amb finalitats terapèutiques i preventives. La feblesa de la faixa abdominal pot ocasionar amb el temps, problemes en l’aparell genital (per exemple incontinència urinària, prolapses, diàstasis abdominal), en l’esquena (lumbàlgies, discopaties),hèrnies (umbilicals, inguinals).

“La gimnàstica hipopressiva està contraindicada en persones hipertenses i dones embarassades.”

Només m’interessen les abdominals hipopressives

…. Si tens uns objectius específics, unes necessitats concretes i vols treballar només Hipopressius, et recomano que reservis sessions d’entrenament personal.
T’ofereixo classes particulars d’abdominals hipopressives, en les que aprens a realitzar-les correctament, segons les teves necessitats. Et facilito el material audiovisual necessari perquè puguis practicar-los des de casa, millorant el teu rendiment, al teu ritme.
Ja que el procés de tonificació de la faixa abdominal pot durar uns dos mesos depenent de cada cas, durant el primer mes s’aconsella entrenar 3 vegades a la setmana (20 minuts), durant el segon mes s’augmenta a una pràctica diària (també d’uns 20 minuts). Després es faran sessions de manteniment 2 vegades per setmana.

Escola d'Energia

Pilates amb implements

A Pilates trobem gran varietat d’accessoris o implements, amb els quals podem diversificar les nostres sessions, afegint nous reptes a la nostra pràctica. A D’Energia utilitzem el Fitball, el Magic circle i el Foam roller.

Pilates amb Fitball

M’agrada incloure aquesta pilota de grans dimensions en les nostres sessions de Pilates, ja que té molts usos i beneficis. La utilitzem per enfortir el ‘core‘ (la part mitjana del cos on es troba el transvers abdominal, sòl pelvià i glutis) i els músculs estabilitzadors de la columna. I també per millorar la flexibilitat, la coordinació dels moviments i l’equilibri. Entrenar sobre una superfície inestable enforteix els músculs estabilitzadors del cos, en conseqüència millorem l’equilibri i la postura.
El fet de seure’s a sobre d’una superfície tova i rodona, alleugereix la càrrega que suporta la columna vertebral, sent perfecte per treballar problemes d’esquena, tant lumbars com cervicals.

Practiquem una gran varietat d’exercicis amb molt baix impacte per les articulacions, ajudant en el procés de recuperació muscular i articular sense forçar, i descobrint zones del nostre cos dels que no érem conscients. És un implement perfecte per ajudar en els estiraments i relaxar, augmentant el benestar físic.

Pilates amb Magic Circle

El Magic circle, és l’únic implement creat per Joseph Pilates, autor del mètode PILATES.
Es tracta d’un cèrcle d’uns 40 centímetres de diàmetre fabricat en un material semi flexible, amb dos agafadors als costats. Agafant-lo entre les mans a l’alçada de les espatlles, ens ajuda a alinear i estabilitzar de la cintura escapular; i si el col·loquem entre els peus, ens facilitarà l’estabilització del cinturó pelvià, millorant així l’elongació axial amb una major activació de la musculatura de la zona central,per mantenir una postura correcta.
El Magic cercle ens ajuda aportant intensitat als exercicis del mètode Pilates, treballant la força dels braços i les cames, sobretot de forma isomètrica.

Com? Agafant el cèrcol entre les mans, o les cames, estrenyent-lo cap al centre, mantenint la contracció muscular durant un període de temps curt, reclutant la musculatura adductora i estabilitzadora dels membres superiors i inferiors. O a l’inrevés, fent força de dins cap a fora, amb l’acció dels músculs abductors del maluc i de les espatlles.
Ens ajuda a millorar la flexibilitat amb els exercicis d’estirament, com si fos una corretja de ioga.

Pilates amb Foam Roller

El Foam Roller és un rotlle d’escuma d’alta densitat, lleuger, que no perd la forma amb el pes del cos.
És molt utilitzat com a eina d’automassatge, per alleujar sobrecàrregues musculars i contractures; millorant l’elasticitat en l’àmbit miofascial, augmentant la circulació de la sang pels teixits i facilitant el drenatge dels líquids.
En les sessions de Pilates amb Foam roller, al mantenir-nos a sobre d’una superfície inestable, activem molt més la musculatura profunda del cos, per mantenir l’equilibri constant. Treballarem el nostre core molt més intensament.

A més ens ajuda a mobilitzar zones específiques del nostre cos (especialment indicat per a aquelles persones amb hàbits posturals de marcada tendència a la cifosi dorsal) aconseguint així un major rang de moviment i flexibilització. Ajuda a la correcta alineació de la columna vertebral, enforteix la musculatura del centre i l’esquena i com a conseqüència millora enormement la postura corporal.

Vine a conèixer l’escola!

Perquè puguis experimentar tot el que et mostro amb imatges i t’escric amb paraules, t’animo a venir a les classes de Ioga i de Pilates. Vine a conèixer l’Escola, els companys, a mi. Només cal que em truquis o m’escrius i et truco. Parlem del que et ve de gust i així podrem decidir el grup i confirmar la disponibilitat.

Contacta amb l‘Escola D’Energia

Omple el formulari i deixa les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Vine a conèixer l’Escola!

C/ Sevilla, 2. 43001 Tarragona

Ens truquem?

629 169 146

Com et podem ajudar?


He llegit i accepto la clàusula Tractament de les dades personals

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a finalitats analítiques. En fer clic al botó Acceptar, accepta utilitzar aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad