Ioga

»Desenvolupant la nostra consciència coneixem les nostres capacitats i les nostres limitacions»

És molt probable que coneguis els beneficis de l’activitat física. Segur que ets conscient de la importància de la respiració per al benestar. I encara més, dels avantatges de practicar la meditació. Llavors imagina un camí que t’ofereixi els beneficis dels tres. Això és ioga, orientar la nostra atenció (sovint molt dispersa) en la direcció on volem anar.

Com ho fem això? Com gairebé tot a la vida, el secret està en la pràctica.

Practicant les postures (Asanas) i observant la respiració (Pranayama) unim el cos i la ment en el moment present, la pràctica de ioga ens mostra el camí d’aprendre a estar en el que celebrem, gaudint-nos a nosaltres mateixos durant un petit espai de temps.

HATHA IOGA O VINYASA IOGA?

Si no tens clar sobre quina de les dues modalitats de ioga que practiquem a l’escola vols fer, consulta aquesta pàgina on t’explico les diferències fonamentals entre aquests dos tipus de Ioga.

Què és el ioga?

Ioga és una ciència pràctica, precisa i perfeccionada al llarg de milers d’anys, adaptable a tot tipus de persones i en totes les circumstàncies, concebuda per induir salut física , equilibri mental i emocional.

Es pot dedicar tota una vida a la pràctica de les Asanes (postures) i no obstant això no practicar Ioga en el sentit real de la paraula.

L’objectiu últim del Ioga és accedir al desenvolupament de la dimensió espiritual de l’home.

En la seva pràctica, utilitzarem el cos com a instrument per comunicar-nos amb el nostre interior i despertar el nostre potencial d’energia subtil.

Escola d'Energia

Beneficis del Ioga

«El teu cos parla de tu»
La pràctica del Ioga harmonitza el cos enfortint i tonificant els músculs distesos. El treball sistemàtic amb el cos físic, ens condueix a millorar la flexibilitat i la força muscular. Ens aporta estabilitat, lleugeresa, agilitat, resistència, vitalitat.
Escola D'Energia
«Mitjançant les «Asanas» el cos ensenya a la ment»
La intensa concentració necessària per a una correcta pràctica, millora la nostra capacitat intel·lectual, desenvolupa l’atenció, augmenta la memòria, millorant la nostra capacitat intel·lectual i resolutiva, el nostre enfocament.

«La nostra salut està relacionada amb les nostres emocions»
Pau mental, confiança, optimisme, alegria i felicitat.

Escola d'Energia

Quin tipus de ioga practiquem a d´energia disciplines orientals?

Molts cops em pregunten: quin tipus de ioga fas?

Doncs bé, la resposta és: ioga dinàmic suau, Vinyasa.

La pràctica de Vinyasa, consisteix a enllaçar de manera fluida les asanas o postures, al ritme de la respiració, com a motor de la pràctica. Aixígenerant moviment, generem energia. Amb variacions de SuryanamaskarPrithivinamaskar i Chandranamaskar (la salutació al Sol, a la Terra i a la Lluna).

«Mai repeteixo una classe»
La creació de les seqüències és tot un art, no hi ha una sessió igual a l’anterior. Una classe pot estar dissenyada per millorar les asanas d’extensió, altre pot ser creada per l’obertura dels malucs, per enfortir l’abdomen com a centre energètic, per millorar l’equilibri i la concentració, incidir en la flexió i la relaxació…
La creació de la seqüència de postures en una sessió, no és ni pot ser mai aleatòria, ja que anem preparant el cos en progressió cap a la postura que presenta major dificultat de la sèrie, que representa el propòsit físic, mental i energètic. Es treballa de menys a més fins a arribar al cim (el desafiament) i des d’aquest punt la intensitat i la dificultat evolucionen cap a la relaxació i la meditació. El fet d’enllaçar una asana amb un altre en Vinyasa, ens ajuda a mantenir un flux constant d’energia i concentració.

També podem decidir quedar-nos en una asana, durant un cert nombre de cicles respiratoris, encara que sembli que un està estàtic, el moviment respiratori segueix donant fluïdesa i continuïtat a la postura, mai romandrem immòbils del tot.

Aquesta és una tècnica molt poderosa, que ens facilita la concentració i genera calor en l’interior, com una onada d’energia física que ens ajuda a enfocar-nos en el moment, la ment pot prendre distància i allunyar-se del soroll extern que ens envolta i intern. La ment es flexibilitza i allibera la seva tensió.

«La nostra pràctica, és portada i sostinguda per la respiració conscient, fluint d’asana en asana segons el seu propi ritme.»

“Cuida els teus somnis, allà on està la teva ment estarà la teva energia”

Nines Sempere

Ioga amb Feet Up Trainer

«Qui posa el món a l’inrevés, posa el cel als seus peus»

Feet Up Trainer

El FeetUp® Trainer és una banqueta d’entrenament, provada i recomanada per molts professors de ioga experimentats.

Gracies al FeetUp, s’han obert perspectives completament noves per a la pràctica del ioga, ja que milers de persones han pogut fer el pi fàcilment i sense riscs de lesions.

Gràcies a la seva forma ergonòmica embuatada, el pes del cos descansa sobre les espatlles. Això protegeix i descarrega el coll i la columna vertebral cervical. La seguretat és primordial!

«T’encoratjo a col·locar-te amb les cames cap amunt i posar el món a l’inrevés. »

Escola d'Energia

Els antics escrits del ioga, parlen de l’efecte estimulant que la postura del pi, provoca sobre el nostre cos i el nostre esperit.

La força de la gravetat invertida, exercita el sistema cardiocirculatori de forma completa ,amb nombrosos avantatges per a la salut.

«Posar-se cap per avall, és una bona opció per canviar el punt de vista, davant una situació de bloqueig i estancament.»

Mentre practiquem una postura invertida, podem sentir com tota la nostra energia està a l´inrevés. Això ens ajuda a canviar el nostre estat d´ànim i a revitalitzar-nos.

El cervell rep una major oxigenació, cosa que contribueix a millorar la memòria i la concentració. Promou el drenatge limfàtic i la purificació de la sang, netejant les toxines dels teixits i impulsant el teu sistema immunològic. La raó per la qual et sents tan rejovenit després d’una inversió és perquè la postura és detox. És també de gran ajut en moltes variants, no tant sols en les inversions, ja que ens serveix de suport en quasi totes les postures de ioga per ajudar-nos a evolucionar en la nostra pràctica.

Transforma el mal humor, l’estrès, el cansament i les preocupacions, recarregant-te d’energia positiva.

Segueix-nos a les xarxes socials!

Segueix-nos a les nostres xarxes socials si vols estar al dia de totes les activitats que realitzem a l’Escola D’Energia.

Pregunta’m!

M’encanta que m’enviïs els teus dubtes, ajudar-te a triar la dinàmica que t’agrada i et funciona. Vull compartir amb tu la meva experiència i coneixements, que et puguin servir de guia per a trobar junts la pràctica perfecta per al teu benestar, i que et dediquis temps a acaronar-te, temps per a tu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a finalitats analítiques. En fer clic al botó Acceptar, accepta utilitzar aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad