Lo Han Qi Gong

Com és el Qi Gong que practiquem a l’Escola d’Energia?

El Lo Han és un estil de Qi Gong veritablement més extens i complert que existeix, una joia del sistema Choy Lee Fut.

Podem definir el Qi Gong en general, com una sèrie d’exercicis que seguint les directrius de la medicina tradicional xina, tenen l’objectiu de millorar i preservar la salut i l’estat físic; el sistema Lo Han ho fa mitjançant el treball del qual anomenem els Tres Tresors de la salut.

Beneficis del Lo Han Qi Gong

Lo Han Qi Gong compleix totes les funcions preventives i terapèutiques d’un complet sistema de Qi Gong, treballant sempre dins dels principis de la medicina tradicional Xina. Estirar meridians energètics, fer-los massatges, treball dels San Jiao, dels Tan Tien, de les San Kwan, treball específic per millorar els diferents tipus de Qi en l’home, millora dels diferents aspectes tres tresors de la salut: Jing, Qi i Shen.

Els moviments en el Lo Han Qi Gong treballen totes les articulacions del cos i permet mantenir una gran mobilitat i flexibilitat malgrat durant totes les etapes de la vida i constitucions físiques. Estimulen les funcions orgàniques amb torsions, girs, compressions suaus, massejant els òrgans interns amb el moviment ascendent i descendent del diafragma, durant la respiració.

Una de les característiques més rellevants del sistema Luo Han, és que té un treball específic per a millorar cadascun dels tres tresors de la salut: Jing, Qi i Shen.

Desenvolupa el Qi Gong com un estil de vida

Contacta amb Escola D’Energia per conèixer aquesta tècnica mil·lenària

Les formes de Lo Han Qi Gong

Escola d'Energia

Sub bak Lo Han (les 18 palmes de Buda)

És la primera forma del sistema, es considera Yang i treballa principalment l’aspecte JING, el primer tresor de la salut, incidint en el sistema locomotor, amb moviments rectes per a treballar els ossos, músculs, tendons i lligaments, per millorar sobretot l’ estructura motriu i la vitalitat del cos. Facilita que el Qi circuli en línia recta per la columna vertebral (treball de San Kwan) i de dins (òrgans interns) cap a enfora (extremitats). El patró de treball en aquesta forma és: Moviment-Respiració-Ment.

Escola d'Energia

Siu Lo Han (petit Buda)

És la segona forma del sistema, es considera Yin, i treballa principalment l’aspecte QI dels tres tresors. L’aprenentatge i la pràctica de Siu Luo Han requereix del domini de la primera forma del sistema, Les 18 Palmes de Buda.

Siu Luo Han, incideix en el sistema respiratori, amb moviments circulars suaus perquè el Qi circuli en espiral de dalt a baix a través de la nostra columna vertebral i per dins dels òrgans interns, els San Jiao, promovent i millorant les funcions fisiològiques i energètiques, facilitant que el Qi vibrant faci un massatge a els òrgans i vísceres. El patró de treball en aquesta forma és: Respiració-Moviment-Ment. Aquesta forma provoca una gran relaxació, produint al practicant un estat de benestar i tranquil.litat.

Escola d'Energia

Dai Lo Han (Gran Buda)

És la tercera forma del sistema, i es practiquen diferents tipus de meditacions, respiracions, posicions de mans i sons especials. En aquesta forma, l’aspecte Yin-Yang es treballa en equilibri, donant protagonisme al SHEN (la ment), el tercer tresor de la salut. En Dai Luo Han el Qi incideix directament en el sistema nerviós. Els moviments corporals són molt subtils, perquè el Qi mai es desplaci cap a les extremitats i es mantingui en els òrgans. Es tracta d’una forma de Qi Gong estàtica, en posició asseguda, i meditativa. Amb la pràctica de Dai Luo Han, fem que el Qi es desplaci pel nostre cos a través del pensament, de la concentració de la ment. Algunes meditacions van enfocades a la regulació de les emocions. El patró de treball en aquesta forma és: Ment-Respiració-Moviment. Dai Luo Han sol treballar-se en una etapa més tardana del nostre cicle vital, quan ja portem assimilada la pràctica de les 18 Palmes de Buda (Sub Bak Luo Han) i Siu Luo Han, les formes que la precedeixen.

Les formes del kung Fu intern

Són formes estrictament marcials (per al combat), encara que es poden classificar com a internes, ja que utilitzen els conceptes treballats en les anteriors formes de Qi Gong.

Tai Kit Kun (Tai Chi Chuan)

És la forma de Tai Txi de l’estil Choy Lee Fut, el pont per dir-ho així, entre l’art del Luo Han Qi Gong (finalitat terapèutica) i l’art del Kung Fu (finalitat marcial), per ser de boxa interna. És per tant una forma marcial. Tai Kit Kun combina moviments circulars i rectilinis. Amb aquesta forma se segueixen les lleis del Yin i el Yang, dibuixant amb el moviment del cos, el símbol de Tai Chi (una S), que es contreu i s’expandeix coordinant el moviment del tors i amb les extremitats. La respiració s’adapta al moviment i a les nostres necessitats i predomina el treball de les portes exteriors (les extremitats) així com el correcte ús de les posicions. Per a la correcta pràctica de la forma és imprescindible aplicar la teoria dels tres punts (alineació de dits peus-mans, genolls-colzes i nas).

Practicant el desplaçament del pes del cos i el canvi dels passos, els moviments dels peus avancen o es retiren segons les necessitats. Es practica no solament visualitzant el flux del Chí en el cos, sinó també enfocant la ment amb intencions marcials. Emfatitza la suavitat enfront de la duresa en la creença que una estratègia defensiva és millor que una ofensiva.

Escola d'Energia

Wu Qi (Sistema de combat sense principi / sense fi)

Aquesta forma de Kung Fu Intern, és considerada com una de les més avançades i complexes del Choy Lee Fut, ja que combina les destreses de les anteriors, amb la intenció i finalitat marcial. En ella es troben tots els aspectes físics i energètics de les altres formes, desenvolupant-se dins d’una seqüència de tècniques de combat, principalment d’agafaments i luxacions. En aquesta forma no se segueixen les regles del Yin i el Yang; cada respiració pot contenir diversos moviments i el seu ritme d’execució sol ser més ràpid i discontinu. Predomina el treball de les portes internes (columna vertebral) i no sempre se segueix la regla dels tres punts, com a Tai Kit Kun. Combina el combat físic dur, amb la concentració mental suau i l’harmònica circulació del Qi. Els moviments fluids, suaus i àgils, es barregen amb cops ràpids i explosius… des de la quietud mental, el ràpid, flueix cap al lent.

Escola d'Energia

Pakwa (Les cinc direccions i les sis energies)

És també una forma de Kung Fu intern, amb la particularitat que es practica amb l’ajuda d’un element extern, una pilota gran que es fixa davant nostre, amb l’objectiu de servir de referència i ajudar-nos en la concentració i visualització de les nostres tècniques. Els moviments, ja siguin circulars o rectilinis van dirigits en la seva majoria cap a la pilota. Es treballen diverses direccions seguint les línies del Pakwa.

Escola d'Energia
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a finalitats analítiques. En fer clic al botó Acceptar, accepta utilitzar aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad