Ioga prenatal

l’embaràs, una experiència de profundes i màgiques transformacions.

 

L’embaràs és un moment únic a la vida d’una dona. Fins i tot, aquelles que han tingut més d’un fill, saben perfectament la diferència d’un embaràs respecte al següent. És una experiència de transformacions interiors, màgiques i aclaparadores. L’embaràs és un autèntic redescobriment.

Des dels primers moments, el teu cos comença les seves profundes transformacions: el son, la gana, les sensacions, l’estat d’ànim … Tot i que hi ha dones que s’adapten molt bé a aquests canvis, l’augment de les hormones provoca nàusees, manca d’energia, hipersensibilitat als pits, les olors, els gustos… Tot plegat pot sacsejar una mica… Escoltar aquests signes físics i emocionals és fonamental per començar immediatament a adaptar la teva vida diària, reduint la velocitat.

No es tracta d’anar cap a un descans total i pensar que ja no es pot fer res, sinó qüestionar els hàbits, per adaptar-los al nou estat. Revisar els horaris, les activitats preferides i el ritme de treball per a veure que és correcte, i el que no és convenient en aquest moment; ara en sou dos!

Si practiques alguna activitat esportiva intensa o que pot provocar xocs o caigudes és recomanable deixar-la. Durant el primer trimestre, és millor centrar-te en pràctiques suaus que t’ajudin a recarregar les bateries en aquest període de grans canvis interns; també pots recórrer a relaxacions guiades i a la meditació, que t’ajudaran a desenvolupar les teves habilitats d’escolta interna.

A partir d’ara el Ioga pot ser un aliat preciós, sempre que triïs una pràctica adaptada, que tingui en compte els canvis en el teu cos. Aquesta especialitat, et permet exercitar-lo d’una manera suau, però efectiva, amb total seguretat i t’ajuda a mantenir-te en forma, portant el teu fill amb serenitat, fins al naixement.

Les sessions es realitzen en un entorn reservat, íntim, ideal per viure el teu embaràs des d’una altra perspectiva, amb altres dones que com tu, esteu esperant un fill. Poder compartir aquest viatge, pot alleujar les teves inquietuds, a l’adonar-te que no ets l’única amb dubtes, molèsties o pors. Et permet acceptar cada fase de l’embaràs; estar present en els canvis constants i notar com respon a mesura que l’embaràs avança.

El Ioga Prenatal et pot ajudar a trobar confiança en el teu camí per esdevenir una futura mare, creant i enfortint el vincle amb el teu nadó, estant en contacte amb ell, present i atenta als seus sentiments, la qual cosa és fonamental per al seu desenvolupament i el per al benestar de tots dos.

El teu cos necessita to i elasticitat per deixar espai i donar suport al bebè que està creixent.

De seguida que passa el primer trimestre, ja comences a recuperar l’energia que has invertit en tot el procés de canvi. El teu bebè creix i has d’aprendre a moure’t amb un ventre que ocupa més espai i pesa més. En aquesta etapa de la gestació, poden aparèixer molèsties a l’esquena, a les articulacions, restrenyiment o trastorns digestius, així com problemes circulatoris. Així que, des del Ioga Prenatal, a part d’aprofundir en el treball de la respiració, ens enfoquem en el desenvolupament del to i elasticitat muscular. Aquest treball és essencial per donar suport i deixar espai al nadó, també per enfortir la musculatura de la columna vertebral, per mantenir una bona postura i equilibri, i per evitar que la gravetat pesi sobre el teu perineu.

La teva pràctica sempre ha de ser plaent. Has de practicar estirant la columna sense prémer; la respiració ha de ser suau, sense bloquejar ni accelerar massa; i sempre has de crear espai per al teu nadó, la teva panxa mai ha d’estar comprimida.

 

Alguns dels beneficis del ioga prenatal

  • Desenvolupa el coneixement i la presència dels canvis físics durant l’embaràs.
  • Ajuda a prendre consciència de la teva columna vertebral, de la seva rigidesa i bloquejos per alleujar molèsties a l’esquena.
  • Ajuda a mantenir una bona postura i equilibri, posant atenció als canvis en el teu centre de gravetat, per moure’t amb fluïdesa i flexibilitat.
  • Ajuda a prendre consciència del perineu, desenvolupant el to muscular i preservant la mobilitat de la pelvis, creant consistència en el sòl pelvià per a un millor benestar durant l’embaràs i per a un part més fàcil.
  • Ajuda a desenvolupar la força i la resistència física.
  • Activa la circulació sanguínia i l’oxigenació dels teixits cel·lulars, alleugerint la sensació de cames pesades, prevenint les varius.
  • Equilibra el sistema nerviós, afavorint l’optimisme, desenvolupant la força i la resistència mental, per acollir amb serenitat els inconvenients dels canvis.
  • Ajuda a prendre consciència i aprofundir en la respiració i la seva evolució, per experimentar millor l’embaràs, recuperar energia, donar a llum de forma conscient i suau; deixar-se anar, relaxar-se, allibera l’estrès.
  • Ajuda a crear i enfortir el vincle amb el teu nadó, promovent els intercanvis, estant més atentes als seus sentiments.