Hatha Ioga

QUE ÉS HATHA IOGA?

El ioga es coneix per potenciar la relaxació, millorar la flexibilitat i la força muscular, a través de la meditació, el moviment i la respiració conscient.

Hatha Ioga és el més conegut i practicat a tot el món.Ho pot practicar qualsevol persona i el seu objectiu fonamental és aconseguir la unió, cos, ànima i ment a través dels asanas (postures), la meditació i el pranayama (respiració).

És una excel·lent elecció si vols iniciar-te en el ioga i aprendre postures sense pressa, buscant la teva màxima concentració i equilibri. Les classes d’Hatha ioga inclouen postures físiques, exercicis respiratoris i un treball de consciència interior a través de la relaxació o meditació (el millor antídot natural per l’estrés i l’ansietat).

També és nomenat com a ioga «estàtic», ja que no hi ha moviments ràpids. La seva pràctica és pausada i se centra sobretot en la postura.

En practicar els asanas buscarem equilibrar les energies del nostre organisme, i fer-nos cada vegada més flexibles, guanyant força i to muscular, mentre prenem consciència de la nostra respiració, millorant la nostra postura corporal.

Escola d'Energia

DIFERÈNCIA ENTRE HATHA I VINYASA

Hatha i el Vinyasa són dos estils de ioga que aporten grans beneficis.

En general, tots dos estils, ajuden a alleujar l’estrès i l’ansietat, al mateix temps que fomenten la millora en la condició física, la flexibilitat, la concentració i la conciencia plena. Es diferencien principalment en la intensitat de la seva pràctica.

Precisament, conèixer aquests matisos que els distingeixen, és la clau per triar quin dels dos és més adequat per a tu. La diferenciació més grossa la trobarem en el ritme. Hatha ioga es practica a un compàs més lent, amb el fluix de moviment molt controlat.

Ens centrem a respectar diverses respiracions en cada postura, per sostenir-la correctament treballant la força i la flexibilitat, conreant la consciència plena. Hatha ioga, es pot practicar en un major marge d’edat i condició física.

És una bona elecció si vols iniciar-te en el ioga sense pressa.El vinyasa ioga se centra en la connexió respiració-moviment, que tendeix a fluir a un ritme més ràpid i constant, proporcionant un entrenament cardiovascular i de força molt apropiat per als ioguis intermedis i avançats, o debutants amb bones condicions físiques que vinguin d’altres modalitats de treball amb el moviment del cos.

QUIN TRIAR?

En conclusió, Hatha Ioga és més estàtic, centrat a mantenir la postura mentre fem exercicis de respiració i el Vinyasa Ioga és més dinàmic en el qual busquem la coordinació moviment-respiració.

Amb un pots exercitar la teva concentració i equilibri, amb l’altre la teva resistència i coordinació corporal. Amb tots dos treballaràs la flexibilitat, la respiració i la consciència, canalitzant la teva energia.

Si ets principiant, el millor és començar amb Hatha Ioga, i després, si vols, pots anar alternant aquestes dues branques tan increïbles i poderoses del ioga

Escola d'Energia

Segueix-nos a les xarxes socials!

Segueix-nos a les nostres xarxes socials si vols estar al dia de totes les activitats que realitzem a l’Escola D’Energia.

Pregunta’m!

M’encanta que m’enviïs els teus dubtes, ajudar-te a triar la dinàmica que t’agrada i et funciona. Vull compartir amb tu la meva experiència i coneixements, que et puguin servir de guia per a trobar junts la pràctica perfecta per al teu benestar, i que et dediquis temps a acaronar-te, temps per a tu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a finalitats analítiques. En fer clic al botó Acceptar, accepta utilitzar aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad